Fűtési tanácsok:
Újonnan épített cserépkályhák, kandallók az építés során nagy mennyiségű vizet, illetve nedves anyagokat tartalmaznak, ezért a beüzemelésüknél szárító fűtést kell alkalmazni.
Szárító fűtés:
A szárító fűtés 15 begyújtásból áll! A szárítófűtés ideje alatt a kályha ajtót (ajtókat) becsukni nem szabad, a tüzelő elégése után sem, hogy a huzat által is hagy száradjon a kályha. Az első 3 begyujtás 1-2 kg gyújtósszerű vékony fával történik, majd később lehet fokozni a fa mennyiséget és a vastagságot.
Kiszárított kályhák szakszerű fűtése:
A szárítófűtés végeztével a cserépkályhákban a leghatékonyabban - és tüzelőanyag takarékosan is egyben - a következő képen tüzelünk: Berakjuk a megfelelő mennyiségű tüzelőt (függ a melegigénytől, illetve a külső hőmérséklettől) majd meggyújtjuk azt. Az ajtót illetve a levegőnyílásokat nyitva kell tartani hagy égjen a tűz, jól járja át kályhát a láng és a meleg. Cserépkályhák esetében fontos hogy ne fojtsuk le a tüzet, és hogy száraz fával fűtsünk, mivel ha a fa vizes, vagy ha csak szenved a tűz, a hosszú füstjáratokban lerakódik a korom, kátrány és nem kívánt füst fordulhat elő. Ha a tűz leég, meg kell piszkálni, hogy a felszínre kerüljenek az el nem égett fák, majd ha már csak izzó parázs van, nincsenek lángok, akkor a kályha ajtót (ajtókat), levegőnyílásokat légmentesen le kell zárni. Ezután sugározza, ontja magából a meleget. Ha előbb elzárjuk az el nem égett fákból fagáz keletkezhet, és adott esetben felrobbanhat a kályha. Kis odafigyeléssel a leghatékonyabb és leggazdaságosabb fűtőberendezés!  
Ajánlott tűzifák:
A tűzifák esetében a leg fontosabb hogy száraz legyen! Száraz, szellős helyen kell tárolni!
- akác száradása 1-1,5 év
- bükk, tölgy száradása 2-3 év
- csertölgy száradása 3-4év
Nem ajánlott illetve tilos:
-fenyő: a gyantatartalma miatt lekormolja a járatokat
-forgácslap, pozdorja:-ragasztó tartalma kormol
Tilos:
-műanyag, nylon, rongyok, bőrök, stb.:-kátrányosodik, eldugít és büdös
-olajal való begyujtás, stb.…
Tisztántartás:
Száraz, nedves ruhával, porszívóval.
Felmerülő problémák:
Előfordulhat, hogy az őszi hűvösben az első begyújtásnál kicsit nehezebben vagy nem is akar begyulladni a tűz, és az ajtón visszaáramlik a füst. Ilyenkor légdugó van a kéményben és nincs huzata. Ekkor a kéményajtón keresztül fel kell melegíteni a kéményt. Erre a célra használjunk újságpapírt, amit kicsit gyűrjünk össze, illetve vékony gyújtósszerű fát, hogy hirtelen nagy lánggal égjen. Ez a felmelegítés megszünteti a légdugót és megindul a huzat, újra a kéményen távozik a füst!
Forduljunk Szakemberhez:
Tisztítás: Rendszeres használat mellett 5-6 évente ajánlott!
Illetve, ha a kályha visszafüstöl a tüzelés alatt, akkor a lerakódás miatt jelzi ezt a kályha!
Amennyiben különböző problémák merülnek fel, forduljon hozzánk bizalommal, egész biztos orvosolni fogjuk!
Készítette: J@lbi